čtvrtek 10. května 2012

Jackie utrácí na správném místě

Chinese Zodiac, dlouhá léta (když bereme v úvahu Jackieho sliby tak možná dokonce i desetiletí) připravované pokračování Božských relikvií, se chystá do čínských kin 12. prosince 2012 a hned po mayské apokalypse a londýnské olympiádě je to zcela jistě největší asijská událost roku. A Jackie se snaží,  aby o pověst megaprojektu jen tak nepřišel. Už dřív ohlásil, že akční finále stálo deset milionů dolarů, což v hongkongských poměrech pořád ještě znamená cca půlku rozpočtu Avengers. Teď se pro změnu na veřejnost dostaly informace o milionovém natáčení v Litvě, kde Jackie využil jeden z největších větrných tunelů k natočení epické skydiving bitky. S natáčením v nulové gravitaci má Jackieho hrdina Asijský jestřáb své zkušenosti, ve druhé Relikvii zažil pořádný průvan horizontálně, tentokrát ale půjde o klasiku ve volném pádu.



Litevský Aerodium je prvním skydiving tunelem ve východní Evropě. I my máme překvapivě podobné zařízení, od loňska si můžete zalítat v pražských Letňanech (vyzkoušeno, ale i pokud nejste úplné dřevo, tak tam prvních pár minut vlajete jako hard na holi, salta se učí až v desáté lekci a každá minuta přitom stojí cca tisícovku).Aerodium ovšem nepoužívá model uzavřeného proskleného tunelu (jako v Letňanech), nýbrž hybridní řešení, kdy kolem vás nic není. To je samozřejmě nebezpečné v tom, že když v deseti metrech "uhnete" z válce akcelerovaného vzduchu, letíte rovnou k zemi (naštěstí do duchen). Právě hybridní model se ale stunt teamu hodil, stačilo připevnit pár drátů pro snadné vedení "loutek", modré pozadí kolem dokola a výsledek bude určitě stát za to. Pár záběrů z něj bychom mohli vidět i v chystaném traileru.

1 komentář:

  1. ADRIAN:
    OK, tesim sa, ze davam historicky prvy koment na tento velmi slubne vyzerajuci blog. Drzim palce, aby to vydrzalo viac ako HK stars, mas minimalne jedneho pravidelneho citatela isteho IMF :)

    A este dve veci:
    1) Moj nazor je, ze klasicky skydiving (kludne aj v tandeme) je silnejsi zazitok ako aerodium, resp. odfukovanie zospodu (vyskusane oba sposoby).

    2) Aj touto cestou Ti (aj citatelom vo forme otvorenej reklamy) davam na znamost, ze indonezska MA pecka "THe Raid" bude za mojej osobnej ucasti a uvodu odpremietana pekne na velkom platne pocas nadchadzajuceho Medzinarodneho filmoveho festivalu ArtFilmFest v Trencine + Trencianskych Tepliciach (16.6-23.6). Cim ta IMF (+1) pozyvam, ale aj ostatnych. Podobne ako Vary, aj ArtFIlmFest sa kona v krasnom priestore kupelneho mestecka, ovsem oproti Varom je atmosfera ovela uvolnenejsia (uz len vdaka tomu mensiemu poctu ludi, co sa tam premava). :)

    OdpovědětVymazat