čtvrtek 3. května 2012

Expendables podruhé

Nejdražší týmovka roku bude o víkendu dělat reklamu té nejočekávanější... někdo to má možná jinak a já osobně mám v srdci místo jak pro Kapitána Ameriku, tak pro Lee Christmase, ale každopádně je milé, že se před Avengers bude promítat nová ukázka z druhých Expendables. Testosteronoví chlápci musí držet při sobě.

Co se týče asijského koření, máme tu v podstatě jenom Jeta, který se v ukázce krátce mihne. Nenechte se zmást obsazením Nan Yu - asijská kráska vymetá spíš neznámé projekty a o jejích hereckých a bojových kvalitách lze mít vážné pochybnosti. Sly naštěstí vydatně lovil padlé hvězdy ve vodách, které mají k hongkongskému přístavu blízko a opět to moc hezky namixoval, takže se karnevalu létajících končetin dočkáme od Jean-Claude Van Dammea (a nebude to jen nějaké cameo z trucu, v ukázce má Belgičan překvapivě dost prostoru) a taky Scotta Adkinse. Ten byl zatím ve většině mainstreamových filmů nespravedlivě upozaďován, tak doufejme, že Sly mu trochu povolí řetěz. Scott se dokonce jednou nechal zmlátit od Van Dammea (Pastýř), takže by mu to mohl oplatit. Helicopter kick do obličeje ale zjevně vyfasuje spíš Stallone, jak vidno v ukázce.



Od Chucka Norrise těžko očekávat kickbox z vyšší cenové, ale modleme se alespoň za jednu otočku. Podle internetu vyřeší jakýkoliv problém, a co se píše na internetu, to je zaručená pravda!

Ukázka budí ty nejtajnější fantazie, i když jí to kvůli absenci úderného hudebního podkresu nešlape zdaleka tak jako jedničkovému traileru. Doufejme, že to není i tím, že na režijní sesli seděl Simon West, jehož filmografie jest na dobré filmy skoupá (Con Air se ale hodně povedl - tenkrát mu stál za zády Bruckheimer, teď stejnou funkci plní Stallone, tak bychom mohli být alespoň trochu důvěřiví). Na druhou stranu akční vyjížďka Willise a Schwarzeneggera ve Smartu žehlí většinu slabších míst. Dokonce i ty evidentní dráty, na nichž odputují ze záběru dveře vytržené z pantů.

Jestli to z předchozích řádků jasně nevyplývá, těším se jako malý kluk. Rozum a chtíč jsou sice momentálně v opozici, ale chtíč vede vysoko na body.

Žádné komentáře:

Okomentovat